Help Stichting Hulphond

Dat Stichting Hulphond goed werkt verricht in Nederland daar zullen wij het met z’n allen over eens zijn. Maar wat doen ze nu precies?

Hulphond Nederland is het expertisecentrum voor het opleiden en inzetten van hulphonden voor zowel de medische als therapeutische zorg. De stichting leert honden 70 vaardigheden om mensen met lichamelijke beperkingen of therapeutische behoeften te helpen. Dit zijn mensen met zware fysieke beperkingen, epilepsie of trauma’s als ook kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en/of ernstige gedragsstoornis. Het doel is om de zelfstandigheid van deze mensen te vergroten en deelname aan de samenleving te bevorderen.

Hulphond Nederland leidt 4 soorten hulphonden op:

ADL-hulphond:

De afkorting ADL staat voor Activiteiten in het Dagelijks Leven. Een ADL-hond helpt iemand met een lichamelijke beperking.

 

Epilepsie-hulphond:

De epilepsiehond is een signaleringshond die speciaal wordt opgeleid voor mensen met epilepsie. De hond is getraind om te waarschuwen en te helpen voor, tijdens en na een aanval.

 

PTSS-hulphond:

De PTSS-hulphond is een signaleringshond die speciaal wordt opgeleid voor mensen met het Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS). Een PTSS-hulphond helpt zijn baas om te gaan met stress, veroorzaakt door traumatische ervaringen.

 

Therapie-hulphond:

Een therapie-hulphond is getraind om jongeren en kinderen met een verstandelijke beperking en/of ernstige gedragsstoornis emotioneel en sociaal beter te laten ontwikkelen.

 

 

Stichting Hulphond steunen via Hondenclub de Trouwe Vriend

Stichting Hulphond kun je op vele manieren steunen. Voor meer informatie verwijzen wij u ook naar de website: www.hulphond.nl

Maar er is één methode waarbij u als lid van Hondenclub de Trouwe Vriend een hele kleine inspanning hoeft te doen. Stichting Hulphond ontvangt namelijk een vergoeding voor het recyclen van deze items. Heeft u dus een oude mobiele telefoon die u niet meer gebruikt? Of lege print cartridges? Gooi ze dan niet weg. U helpt de opleiding van de hulphonden door uw mobieltjes en/of cartridges op te sturen.

Wij als Hondenclub de Trouwe Vriend willen u de zorg van het opsturen uit handen nemen. Voor het verzamelen van de mobieltjes en/of cartridges hebben wij in onze kantine een verzamelbox geplaatst. Is deze box vol zorgen wij voor verzenden naar Stichting Hulphond. Voor u als lid dus een hele kleine moeite om op zaterdag of woensdag uw spullen mee naar de club te nemen. Wij hopen op deze manier een klein steentje bij te dragen aan de opleiding van de Hulphonden. Klanten van hondenuitlaatservice FF SNUF LL kunnen ook daar hun spullen afgeven. Zij zorgen dat het bij ons terecht komt. (bron: de trouwe vriend)

 

 

 

UA-46833916-1